Calculul ascendentului

Determinarea ascendentului când nu se cunoaște ora exactă a nașterii 

Ascendentul este unul dintre pilonii hărții natale, cu o importanță deosebit de mare în astrologie. Mai multe detalii despre ascendent puteți citi în articolul dedicat acestui subiect aici.

Ascendentul este foarte ușor de calculat atunci când știm ora exactă a nașterii. Problemele apar atunci când nu avem această oră exactă. În ultima perioadă părinții sunt foarte atenți la aceste detalii și majoritatea știu nu doar ora aproximativă, ci și minutul exact la care s-a născut copilul lor. Totuși, în trecut nu se dădea prea mare importanță acestor lucruri, mai ales în familiile cu mulți copii. Prin urmare, multe persoane se află în imposibilitatea calculării ascendentului.

În aceste cazuri, există câteva metode prin care putem determina sau măcar intui ascendentul. Aplică pașii de mai jos și citește descrierile ascendentului pentru fiecare zodie aici. De asemenea, această metodă poate fi utilizată atunci când crezi că îți cunoști ascendentul dar nu ți se potrivește, deoarece este posibil să nu ai ora corectă a nașterii.

Pasul 1. Întreabă rudele apropiate.

Primul pas, este și cel mai la îndemână. Întreabă membrii apropiați ai familiei despre ora nașterii tale. Nu te rezuma la a întreba o singură persoană, ci încearcă să primești răspunsuri din cât mai multe surse. Dacă primești mai multe variante notează-le pe toate. Ține cont și de cât de sigură e fiecare persoană. Odată cu trecerea anilor este normal ca amintirile să își piardă din precizie, așadar cu cât mai multe surse, cu atât mai bine. Dacă nu reușești să afli ora exactă, încearcă să determini cel puțin perioada din zi. Este greu de crezut ca nimeni din familia ta să nu își mai amintească dacă a fost dimineațaă, amiază, seară sau noapte.

Pasul 2. Încearcă să afli ora nașterii de la spitalul unde te-ai născut.

Aceasta variantă, desi pare infailibilă, nu este întotdeauna de ajutor. Multe spitale nu păstrează arhiva foarte mult timp. În plus, în trecut ora nașterii nu era înregistrată cu foarte mare precizie. În multe spitale se înregistrau toți copiii la sfârșitul turei, așadar chiar dacă vei primi o oră, nu vei putea știi cât este de exactă. Totuși, dacă nu ai reușit să obții nici o informație concludentă de la membrii familiei, este și aceasta o variantă de luat în calcul.

Pasul 3. Introdu ora nașterii în calculator.

TopHoroscop.ro recomandă acest calculator. Din păcate există doar varianta în engleză, dar ținând cont că este vorba de câteva câmpuri de unde trebuie alese valori simplu de intuit, aproape toată lumea se va descurca. Vei primi rezultatul ascendentului și poziția acestuia în grade, minute și secunde. O casă astrologică are 30 de grade, așadar cu cât valoarea obținută este mai aproape de 15 grade, cu atât mai mică este probabilitatea de a greși.

Dacă ai aflat ora aproximativă, introdu-o pe aceasta. Dacă ai aflat perioada din zi, introdu ora de mijloc a acestei perioade. Spre exemplu, daca ți s-a spus că te-ai născut dimineața, folosește ora 8. La fel, dacă știi că te-ai născut noaptea, folosește ora 2.

Pasul 4. Determină ascendentul prin eliminare

După o investigație amănunțită, ar fi trebuit să afli cel puțin ora aproximativă sau perioada din zi în care te-ai născut. Acum urmează să determini exact care este ascendentul tău. Pentru a fi mai ușor, urmează exemple pentru a vedea cum poți afla ascendentul.

Varianta 1: Ai aflat ora aproximativă, iar punctul exact al ascendentului este aproape de mijlocul casei astologice, adică aproape de valoarea de 15 grade. Poți considera ascendentul ca fiind cel corect.

Exemplu: O persoana născută pe 14 ianuarie 1960 în București a aflat momentul aproximativ al nașterii ca fiind ora 16. La introducerea în calculator ascendentul apare ca fiind în Rac la 12 grade. În acest caz, ascendentul poate fi considerat corect, deoarece este destul de departe de marginile casei astrologice.

Varianta 2: Ai aflat ora aproximativă, iar punctul exact al ascendentului este la limita casei astologice, adică apropiat de valorile de 0 sau de 30 de grade. Citește caracteristicile pentru ambele variante aici și decide care ți se potrivește.

Exemplu: O persoană născută pe 4 noiembrie 1975 în Cluj-Napoca a aflat momentul aproximativ al nașterii ca fiind ora 6. La introducerea în calculator ascendentul apare în Balanță la 27 grade. În acest caz, poziția ascendentului este chiar la limită, prin umare nu putem fi siguri că este vorba de Balanță, putând fi vorba și de următoarea zodie, și anume Scorpion. Persoana trebuie să citesca caracteristicile ascendentului pentru ambele zodii, astfel va putea să aleagă varianta care i se potrivește.

Varianta 3: Ai aflat ascendentul introducând ora de mijloc a perioadei din zi în care te-ai născut. Citește caracteristicile pentru ascendentul generat de calculator și pentru zodiile din apropiere aici, iar apoi decide care descriere ți se potrivește cel mai bine.

Exemplul 1: O persoană născută pe 28 mai 1981 în Constanța a aflat că s-a născut noaptea. Introduce în calculator ora aproximativă ca fiind 2 și primește ascendentul în Pești la 9 grade. Va citi descrirea pentru capricorn, vărsător, pești, berbec și taur. Aceasta este situația cea mai dificilă, deoarece noapte poate însemna ora 0 (când pentru acest exemplu ascedentul este încă în capricorn), dar și ora 4 (când ascendentul este deja în taur).

Exemplul 2: O persoană născută pe 28 iulie 1984 în Bacău a aflat că s-a născut seara. Introduce în calculator ora aproximativa ca fiind 19 și primește ascendentul în Capricorn la 10 grade. Va citi descrirea pentru săgetător, capricorn și vărsător. Astfel, va cuprinde intervalul de timp de la ora 18 (când ascendentul era în săgetător) și până la ora 23 (când ascendentul era în vărsător).

Pasul 5. Fii obiectiv atunci când citești descrierile sau cere părerea unei persoane de încredere.

Dacă alegi să citești descrierile gandindu-te la cum ai dori să fii, există probabilitatea să greșești în determinarea ascendentului. Încearcă să apreciezi cu sinceritate care descriere ți se potrivește. Dacă întâmpini probleme, nu ezita să ceri parearea unei persoane despre care știi că este obiectivă și îți va răspunde cu sinceritate. Nu uita, ascendentul arată felul în care ne percep ceilalți, așadar încearcă să te privești prin ochii lor.

Nu am reușit să aflu nici o informație, așadar nu știu nici măcar perioada din zi în care m-am născut. Ce e de făcut?

Într-adevăr, este posibil ca unele persoane să nu reușească să afle nici un indiciu referitor la ora nașterii. În acest caz se poate realiza astrograma natală fără a se nota ascendentul. Ulterior, din plasarea planetelor se pot intui casele astrologice și prin urmare și ascendentul. Pentru ca această metoda să funcționeze este nevoie de un astrolog experimentat, dar și de o persoană care să își recunoască slăbiciunile și provocările. Totuși, nu se poate garanta obținerea unui rezultat corect, iar procesul este destul de laborios.

Concluzia?

Chiar și în cazul în care nu cunoașteți ora exactă a nașterii, aveți șanse destul de bune de a vă afla ascendentul. Trebuie doar să fiți dispuși să faceți puțină muncă de detectiv. Chiar dacă nu veți avea certitudinea absolută, veți avea cel puțin un punct solid de plecare în cunoașterea de sine și în alcătuirea harții natale.