Ascendentul zodiacal

Importanța ascendentului în astrologie

Ce este ascendentul?

Ascendentul este semnul zodiacal care se află la orizontul estic în momentul nașterii, ținând cont de locația în care se naște persoana respectivă. Constelația zodiacală care răsare atunci când se naște o persoană este cea care va reprezenta ascendentul. Prin urmare cei care se nasc la răsăritul soarelui vor avea atât zodia cât și ascendentul în același semn. Pe parcursul zilei și al nopții, constelațiile zodiacale se succed, astfel că cele 24 de ore ale zilei vor cuprinde toate semnele zodiacale din punct de vedere al ascendentului.

De ce este important ascendentul?

Ascendentul este cel care arată modul în care ne dezvăluim în fața celor din jur. Este scutul de protecție pe care ni-l punem atunci când interacționăm în societate și este un indicator important al felului în care ne adaptăm la noi împrejurări. Totodată, ascendentul indică prima casă a hărții natale. Celelalte case astrologice vor fi numerotate pornind de la cea care corespunde ascendentului. Prin urmare, o hartă natală precisă nu poate fi realizată în lipsa cunoașterii ascendentului.

De ce trebuie să cunoaștem ora exactă a nașterii?

Deoarece fiecare zi cuprinde succesiunea tuturor semnelor zodiacale în ceea ce privește ascendentul, este nevoie de precizie pentru a stabili constelația care se află la orizont în momentul nașterii. Cu toate acestea foarte multe persoane nu sunt sigure de ora exactă la care s-au născut. Acest lucru este valabil mai ales în cazul adulților și a celor trecuți de prima tinerețe, întrucât în trecut nu se dădea importanță acestor lucruri. Chiar și o abatere de câteva minute poate duce la un rezultat eronat în ceea ce privește calculul ascendentului. În cazul în care nu sunteți siguri sau nu cunoașteți deloc ora nașterii, puteți citi mai multe depre determinarea ascendentului aici.

Cât de important este locul nașterii?

Locul nașterii, deși necesar în calculul ascendentului, este de cele mai multe ori cunoscut de către toată lumea. Pentru a influența într-o direcție sau alta calculul ascendentului, distanța dintre locul nașterii presupus și cel real ar trebui să fie foarte mare. Câtă vreme o persoană este sigură de județul în care s-a născut, necunoașterea locației exacte nu va pune nici un fel de probleme. Prin urmare, este necesar să introducem locul nașterii atunci când calculam ascendentul, dar este suficient să aproximam cu cel mai apropiat oraș mare în cazul în care nu avem locația exactă.

Cum calculăm ascendentul?

Pentru aflarea ascendentului există tabele, dar acestea au o precizie destul de scăzută, mai ales atunci când vine vorba de poziționarea la limită. De asemenea, numeroase site-uri oferă calculatoare pentru ascendent, dar în unele cazuri și acestea generează rezultatele în funcție de aceleași tabele lipsite de precizie. Pentru un calcul corect TopHoroscop.ro recomandă acest calculator. Din păcate există doar varianta în engleză, dar ținând cont că este vorba de câteva câmpuri de unde trebuie alese valori simplu de intuit, aproape toată lumea se va descurca. Veți primi rezultatul ascendentului și poziția acestuia în grade, minute și secunde. Astfel, veți fi siguri că aveți parte de rezultatul corect.

Îmi cunosc ascendentul, dar nu mi se potrivește deloc. Ce să fac?

Există cazuri în care o persoană afirma că își cunoaște ascendetul dar nu se identifica câtuși de puțin cu acesta. O variantă ar fi că nu l-ați calculat bine, așadar primul pas ar fi să introduceți din nou datele în calculatorul recomandat mai sus. Dacă rezultatul este același, există posibilitatea ca ora cunoscută să nu fie cea reală. De exemplu, o persoană poate știi ora nașterii ca fiind 7 dimineața, dar de fapt a fost 7:20, iar acele 20 de minute sunt suficiente pentru a schimba ascendentul. Pentru a afla cum puteți proceda în astfel de situații, citiți articolul dedicat subiectului aici.

Concluzie

Ascendentul are o importanță mare în realizarea harții natale, dar și atunci când dorim să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. Ne arată felul în care ne prezentăm în lume, dar și modul în care ceilalți ne percep. Puteți citi despre caracteristicile ascendentului în fiecare din cele 12 zodii aici.