Data nașterii pe cuspidă

Determinarea zodiei în cazul nașterii la limita dintre zodii

Multe persoane sunt derutate în privința zodiei lor sau afirmă că sunt născute între zodii. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt născute în prima sau în ultima zi a unei zodii. De multe ori, dintr-un horoscop pot afla că sunt născute într-un semn zodiacal, iar în altul scrie că aparțin următoarei zodii. Urmează să aflăm cauzele acestui fenomen și adevărul astrologic cu privire la așa numita naștere pe cuspidă, aceasta reprezentând linia de demarcație dintre două semne zodiacale.

De ce diferă datele de începere și încheiere a zodiilor?

Simplu, pentru că Soarele intră în zodii la momente diferite în fiecare an. După cum ați aflat aici, zodia este reprezentata de poziția Soarelui la data nașterii. Prin urmare, constelația în care se afla Soarele la momentul exact al nașterii ne oferă semnul zodiacal. Doar că Soarele nu intră în semnele zodiacale în aceeași zi în fiecare an. Prin urmare, horoscopul oferă o aproximare valabilă pentru majoritatea nativilor, iar cei născuți la limita dintre zodii trebuie să verifice poziția exactă a Soarelui în ziua și anul nașterii lor.
Exemplul 1: Pe data de 20 aprilie 1992 Soarele a fost în zodia taur pe parcursul întregii zile. Tot pe aceeași dată de 20 aprilie, doar că în anul 1951, Soarele a fost toată ziua în semnul zodiacal al berbecului.
Exemplul 2: Pe data de 23 septembrie 1992 Soarele a fost toată ziua în zodia balanță. În aceeași zi de 23 septembrie, dar în anul 1947, Soarele s-a aflat pe parcursul întregii zile în semnul zodiacal al fecioarei.
Așadar, este imposibil de spus la modul general care este ziua de început și de sfârșit a fiecărei zodii, deoarece diferă de la an la an. În plus, exemplele de mai sus sunt izolate, deoarece de cele mai multe ori Soarele se mută dintr-un semn în altul pe parcursul zilei, caz în care avem nevoie de ora nașterii pentru a determina zodia.

Există persoane născute între zodii sau care aparțin de două semne zodiacale?

În mod sigur nu există. Fiecare persoană aparține unei singure zodii. Este imposibil ca Soarele să se fi aflat în două semne zodiacale în celasi timp. De asemenea, Soarele nu are nevoie de timp pentru trece dintr-o zodie în alta, rezultând o perioadă în care s-ar afla între zodii. Trecerea se face instantaneu. Așadar, zodia este una singură pentru fiecare dintre noi și nimeni nu s-a născut „între zodii”.

Cum îmi aflu semnul zodiacal dacă m-am născut în prima sau în ultima zi a unei zodii?

Pentru a afla zodia în aceste situații este nevoie să introducem datele în calculatorul astrologic. TopHoroscop.ro recomandă acest calculator. Din păcate există doar varianta în engleză, dar ținând cont că este vorba de câteva câmpuri de unde trebuie alese valori simplu de intuit, aproape toată lumea se va descurca. În acest mod vom vedea poziția Soarelui la momentul nașterii.

Este obligatorie ora nașterii? Ce fac dacă nu o știu?

În unele cazuri va fi nevoie de ora exactă, iar în altele cunoașterea zilei sau a perioadei din zi vor fi de ajuns. Ora exactă devine necesară atunci când la introducerea orei aproximative se obțin valori foarte apropiate de 0 sau de 30 de grade.

Exemplul 1: O persoană știe că s-a născut pe 22 noiembrie 1970, dar nu cunoaște ora. Spre norocul ei, introducând datele în calculator va constata că Soarele a fost toată ziua în zodia scorpionului, așadar nu există dubii. Chiar dacă în mod tradițional această dată este atribuita zodiei săgetător, în acel an Soarele a schimbat semnul abia pe data de 23 noiembrie.

Exemplul 2: O persoană s-a născut pe 22 noiembrie 1980 și nu știe ora exactă, doar că era amiază. Și în acest caz va putea să afle zodia, deoarece Soarele a intrat în semnul săgetătorului încă de dimineața, așadar persoanele născute în acea zi la amiază aparțin cu siguranță acestei zodii.

Exemplul 3: O persoană s-a născut pe 22 noiembrie 1976, nu cunoaște ora exactă, știe doar că era dimineața. În acest caz va avea nevoie de ora exactă pentru a determina zodia. În acea zi Soarele se afla la ora 6 dimineața încă în scorpion, urmând ca la ora 7 să fie deja în săgetător.

Iată cum în aceeași zi, 22 noiembrie, rezulatatele diferă de la an la an. Este de înțeles ca pentru unii să fie suficientă data nașterii, în timp ce alții vor avea nevoie și de ora la care s-au născut.

Am calculat zodia, dar am impresia că nu mi se potrivește, ci mă simt mai aproape de celalalt semn zodiacal. Care este zodia mea?

Aceasta dilemă este des întâlnită în rândul persoanelor născute la limita dintre zodii. Au pendulat mereu între cele două zodii, căutând să vadă care este mai apropiată de personalitatea lor. Dacă în urma calculului, considerați că nu ați obținut rezultatul corect, există două posibile motive.

Varianta 1: În ziua în care v-ați născut Soarele a trecut dintr-o zodie în alta, iar ora pe care ați introdus-o nu a fost cea corectă. Trebuie să apreciați cât de siguri sunteți de ora sau perioada din zi a nașterii. Dacă ați introdus ora bazandu-vă pe presupuneri vagi, este foarte posibil să fi greșit și într-adevăr să nu aveți parte de rezultatul corect. În acest caz este necesar să încercați să aflați detalii suplimentare despre ora nașterii. Un articol amănunțit despre ora nașterii în calculul ascendetului puteți citi aici. Metoda descrisă se poate aplica și în cazul semnului zodiacal.

Varianta 2: Zodia calculată este cea corectă, dar sunt alte elemente ale hărții natale care vă apropie de celalalt semn zodiacal. Dacă aveți zodia în taur, dar semnul gemenilor este activat puternic de ascendent, Lună sau alte planete, este normal să aveți unele trăsături care vă apropie de aceasta zodie. Fiecare persoană are o hartă natală unică, așadar este normal să împrumutăm anumite caracteristici de la celelalte zodii. Acest lucru nu schimbă zodia în care ne-am născut, ci doar ne conferă unicitate.

Concluzia

Fiecare persoană are un singur semn zodiacal, dat de poziția Soarelui la momentul exact al nașterii. Nu este posibil să avem două semne zodiacale și nici să fim născuți între două zodii. Prin urmare nu este nevoie de un horoscop special pentru persoanele născute la limita dintre zodii. Este nevoie doar să determinăm zodia cu exactitate și să citim horoscopul corespunzător. 

Caracteristicile detaliate pentru cele 12 zodii pot fi citite aici.