Zodia Capricorn

Caracteristici generale ale zodiei

zodia capricorn

Element: pământ

Guvernat de: planeta Saturn

Calitate: semn cardinal

Zi norocoasă: sâmbătă

Culoare norocoasă: gri și maro

Număr norocos: 8

$

Horoscopul zilei Capricorn

$

Horoscopul lunii Capricorn

$

Horoscopul anului Capricorn

$

Descrierea tuturor zodiilor

Data nașterii: 22 decembrie – 19 ianuarie

Disciplinați și muncitori, nativii acestei zodii se vor asigura că orice proiect, fie el mare sau mic, este dus la bun sfârșit. Iubitori ai regulilor clare, se simt în largul lor în structuri bine organizate unde pot să își pună în valoare spiritul practic. Învață din greșeli, acumulează experiență și înaintează cu perseverență spre îndeplinirea obiectivelor. Capricornilor le este greu să accepte personalități prea diferite față de firea lor tradiționalistă și tranșantă. Pot fi percepuți că fiind reținuți și rigizi, dar în compania persoanelor apropiate pot deveni amuzanți și petrecăreți, cu condiția să nu se facă glume pe seama lor.

Calități: responsabili, disciplinați, muncitori, realiști, determinați

Defecte: neiertători, încrezuți, atotștiutori, condescendenți

Le place: organizarea, tradiția, cărțile, lucrurile de calitate, evenimentele în familie

Le displace: lipsa de maturitate, bârfa, oamenii băgăreți, schimbările

Dorința secretă: să le fie satisfăcute toate nevoile

Celebrități: – din România: Andreea Marin, Elena Udrea, Laura Cosoi, Loredana Chivu, Paula Seling

                  – internaționale: Bradley Cooper, Ellie Goulding, Elvis Presley, Jim Carrey, Kate Middleton, Kate Moss, Kevin Costner, Meghan Trainor, Mel Gibson, Michael Schumacher, Nicolas Cage, Pitbull, Ricky Martin, Salman Khan, Sean Paul, Zayn Malik

Femeia Capricorn

Personalitate

Femeia capricorn este orientată spre reușită și își urmărește obiectivele cu perseverență. Este meticuloasă, atentă și își cunoaște atât slăbiciunile cât și punctele forte. Nu se lasă purtată de val și nici nu va cădea pradă fanteziilor, căci este mereu mânată de realism și determinare. Femeia născută în această zodie este corectă, cere respect și îl oferă la rândul ei. În luarea deciziilor este foarte calculată, analizează logic toate avantajele și dezavantajele fiecărei acțiuni. Nu va face niciodată mișcări bazate pe impuls, deoarece își prețuiește foarte mult sentimentul de siguranță.

Aceste doamne și domnișoare pun mare preț pe valorile tradiționale și pe familie. Își setează standarde foarte înalte și apreciază critica constructivă. Preferă situațiile previzibile și funcționează cel mai bine după un program bine stabilit. Nu vorbesc fără să gândească înainte și vor face tot posibilul pentru a se ține de cuvânt. Totuși, au probleme în a gestiona situațiile nefavorabile. Dacă experimentează blocaje se vor descuraja și vor cădea în stări de pesimism.

Dragoste

Femeia capricorn are o listă clară de calități pe care un potențial partener trebuie să le îndeplinească. Nu se focuseaza pe atribute superficiale, ci pe valori comune și compatibilitate în ceea ce privește obiectivele majore. Nu este avidă după atenție și nu vânează complimente, preferând abordările mature și directe. În alegerea partenerului, nu își va permite să își asume riscuri și va prefera acei bărbați care îi dau impresia de siguranță. Odată implicată într-o relație cu un bărbat pe placul ei, își va lua angajamente pe termen lung și va fi foarte serioasă. Îi este foarte ușor să fie fidelă, căci este aproape imună la tentații. Cei care doresc să aibă lângă ei o femeie născută în zodia capricornului trebuie să îi ofere timp și spațiu, dar și să accepte ca ea să fie cea care conduce relația.

Carieră

Femeia capricorn va reuși să se descurce foarte bine indiferent de domeniul ales. Identifică calitățile necesare pentru a urca pe scara ierarhică și avansează pas cu pas până ajunge în punctul dorit. Este ambițioasă și dedicată, iar colegii și partenerii se pot baza pe ea. Deși este capabilă să urmeze o direcție setată de alții, preferă să lucreze în modul propriu sau să fie într-o funcție de conducere. Pentru femeia născută în acest semn zodiacal cariera este foarte importantă și se identifică adesea cu profesia ei. Va fi foarte dezamăgită dacă este nevoită să lucreze pe o poziție aflată sub nivelul ei de pregătire sau dacă își vă pierde locul de muncă.

Bani

Femeia capricorn știe să își gestioneze banii și face planuri financiare pe termen lung. Este calculată și nu se aruncă în investiții riscante, ci preferă să analizeze piața înainte de a lua decizii bănești. Alege metode sigure de a-și câștiga banii, chiar dacă par plictisitoare sau randamentul nu este foarte ridicat. Prudentă și pragmatică, nu va avea probleme în a face economii și va avea întotdeauna bani puși deoparte.

Bărbatul Capricorn

Personalitate

Bărbatul capricorn este conservator și preferă să își conducă viața după anumite reguli și după un plan bine stabilit. Este rezervat și nu se apropie ușor de oameni, fiind nevoie să îi câștigi încrederea pentru a intra în cercul lui restrâns. Dă impresia că este rece și distant, acesta reprezentând mecanismul prin care se protejează. Trebuie să cunoască foarte bine o persoană pentru a se deschide în fața ei, dar nu toate persoanele au răbdarea necesară pentru a construi o relație cu acești domni.

Bărbații născuți în semnul capricornului sunt înțelepți și au o gândire logică. Funcționează bâzandu-se pe concepte clare și simple și nu le plac complicațiile inutile. Nu suportă superficialitatea și apreciază integritatea și caracterul mai presus de orice. Dau dovadă de autocontrol și sunt foarte disciplinați, iar asta îi ajută în atingerea oricărui obiectiv. Odată ce iau o decizie nu dau înapoi și se țin întotdeauna de cuvânt.

Dragoste

Bărbatul capricorn are anumite calități pe care le caută într-o femeie și nu sunt dispuși să piardă timpul cu persoane care nu îndeplinesc criteriile cerute. Totuși, dacă se întâmplă să întâlnească o femeie care îi dă pe spate, își vor adapta rapid lista de criterii pentru a se convinge că sunt compatibili. Bărbatul născut în această zodie nu este cel mai mare cuceritor, așadar de obicei femeia va trebui să facă primul pas. Odată ce găsește femeia care îl completează, va fi un partener devotat și stabil. Dar dacă relația nu este perfectă, nu va ezita să se îndepărteze, mai ales că bărbații capricorn sunt cunoscuți pentru multiplele căsătorii.

Carieră

Bărbatul capricorn este ambițios și are o mare putere de concentrare, iar asta îl ajută enorm în carieră. Are capacitatea de a se dedica chiar și sarcinilor pe care alții le consideră prea grele și plictisitoare și este dispus la muncă peste program. Nu suportă să fie supervizat, căci el însuși este cel care își impune standarde înalte și un ritm riguros de muncă. Nu cere să primească laude exagerate, dar este important pentru el să îi fie recunoscută valoarea muncii.

Bani

Bărbatul capricorn are o situație financiară destul de stabilă, mulțumită stilului conservator de a-și gestiona banii. Este disciplinat și îi este ușor să alcătuiască un buget, dar și să îl respecte. Securitatea financiară este foarte importantă pentru el, deoarece își dă seama de libertatea pe care i-o oferă. Cunoaște valoarea banului și știe cum să evite cheltuielile inutile.