Mercur retrograd

Mercur retrograd: 27 septembrie – 18 octombrie 2021

Mercur își începe parcursul retrograd pe data de 27 septembrie 2021 la ora României 8:10, tranzit care va dura până pe data de 18 octombrie la ora 18:17. Pe tot parcursul acestui tranzit retrograd, Mercur se va afla în semnul balanței. Zodiile sunt influențate în mod diferit, în funcție de casa astrologică în care se află Mercur retrograd. Citind predicțiile astrale pentru zodia dvs. veți afla modul în care vă afectează această mișcare astrală. Veți afla cum să vă feriți de posibilele pericole, dar și cum să transformați această provocare într-o oportunitate.

horoscop Berbec

Berbec

21 Martie – 20 Aprilie

Pentru nativii zodiei berbec Mercur retrograd este plasat în casa a VII-a, casă astrologică ce vizează parteneriatele de orice tip, de la afaceri la căsătorie. Este foarte posibil ca într-o colaborare profesională sau în relația de cuplu să existe un dezechilibru de forțe care acum va ieși la iveală. Poate v-ați implicat mai mult decât partenerul sau, dimpotrivă, l-ați lăsat pe celălalt să ducă tot greul. Este momentul să analizați situația și să vedeți în ce mod puteți clădi o relație mai armonioasă în viitor.

Va trebui să fiți dispuși la compromisuri, deoarece nu va fi posibil să vă urmăriți doar propriile interese fără a ține cont de dorințele partenerului. Este o perioadă bună pentru a rupe tiparele greșite de comunicare, dar nu și pentru a vă impune poziția prin forță.

Nu este indicat să reaprindeți o veche legătură romatică, deoarece odată cu încheierea tranzitului retrograd se va încheia și relația, din aceleași motive care au dus la ruptura inițială. În mod tradițional nu este recomandat să vă căsătoriți sau să fixați data nunții atunci când unul dintre miri este sub influența lui Mercur retrograd în casa a VII-a. Dat fiind faptul că mișcările planetare sunt cunoscute cu mult timp înainte, este recomandat să se evite această perioadă si să se aleagă una mai favorabilă.

horoscop Taur

Taur

21 aprilie – 20 mai

Mercur își începe parcursul retrograd în casa a VI-a a zodiei taur, așadar vă puteți aștepta la întârzieri și obstacole legate de serviciu, rutina zilnică și sănătate. Răbdarea este cuvântul de ordine pentru a trece cu bine de acestă etapă.

În perioada care urmează va fi nevoie să abordați orice chestiune ce ține de muncă cu maximă atenție și fară grabă. Verificați și recitiți orice sarcină înainte de a o da mai departe, căci este foarte posibil să se strecoare greșeli. Este un moment bun pentru a identifica procedurile care vă împiedică să înaintați așa cum ar trebui la locul de muncă. Reorganizați-vă spațiul în care vă desfășurați activitatea, încercați să fiți cât mai ordonați și să vă optimizați modul de lucru. Cel mai probabil veți întâmpina abateri de la program pe care este cazul să le întâmpinați cu flexibilitate. Este o ocazie bună pentru a învață să vă adaptați la situații neprevăzute.

Din punct de vedere al sănătății nu este momentul oportun pentru a vă supune la intervenții chirurgicale sau tratamente complexe. Cu excepția urgențelor, este recomandat să mai așteptați sau să cereți o a doua opinie după ce Mercur nu va mai fi retrograd. În plus, rezultatele analizelor efectuate în această perioadă ar putea fi neconcludente.

De asemenea, este foarte important să acordați atenție sporită regimului alimentar și mișcării, deoarece orice abatere poate să ducă la probleme de sănătate. Fiți atenți la accidentări care ar putea să survină în urma activităților sportive. Curele de slăbire începute în acesta perioadă au o mare probabilitate de a da greș.

horoscop Gemeni

Gemeni

21 mai – 21 iunie

Pentru nativii zodiei gemeni casa a V-a este marcată de poziția lui Mercur retrograd. Cel mai probabil veți simți că energia dvs. creativă este la cote minime, posibil și din cauza lipsei de încredere în forțele proprii. Verificați care sunt gândurile pe care le proiectați asupra propriei persoane în legătură cu abilitățile personale. Încetați a vă compara cu ceilalți. În schimb, recunoașteți-vă valoarea ca individ unic.

Proiectele dvs. nu vor avansa, ci au nevoie de mai mult timp pentru a fi finalizate. Nu este cazul să vă impacientați, în schimb profitați de acest timp de stagnare pentru a vă concentra mai mult asupra sinelui interior, asupra activităților care vă aduc bucurie. Încercați să vă mulțumiți pe dvs. înșiși și să fiți propria dvs. sursă de fericire, căci validarea din mediul exterior întârzie să apară deocamdată.

Cei care au copii vor fi nevoiți să le dedice mai multă atenție și să petreacă mai mult timp ocupându-se de ei. Încercați să vă jucați mai mult cu ei și să vedeți lumea prin ochii lor. Este o perioadă bună și pentru a vă conecta cu copilul interior, cu latura spontană și jucăușă ce zace în fiecare dintre dvs.

Nu este perioada ideală pentru a începe o relație amoroasă. Sau dacă o începeți, abordați noua persoană din viața dvs. cu precauție, nu vă oferiți sufletul pe tavă de la început. Ar trebui să vă dați voie să vă îndrăgostiți doar dacă relația se va desfășura în termeni favorabili și după sfârșitul perioadei de tranzit retrograd.

horoscop Rac

Rac

22 iunie – 22 iulie

Mercur retrograd tranzitează casa a IV-a a zodiei rac, cea care guvernează casa și legăturile cu familia. Prin urmare acești nativi vor fi înclinați să evalueze dacă casa lor chiar este sanctuarul care ar trebui să fie. Dacă locuința dvs. nu vă mulțumește, este momentul oportun pentru a decide să faceți renovări majore sau cel puțin câteva schimbări de design, astfel încât mediul ambiant să vă aducă satisfacție. Totuși, este nevoie să fiți foarte atenți la contractarea lucrărilor de amenajare, să verificați de două ori prețurile și condițiile asupra cărora ați convenit.

Este o perioadă bună pentru curățenie generală și aruncarea obiectelor care vă țin captivi în trecut. Este foarte probabil să vă aduceți aminte de trecut, cu precădere de evenimente negative care par să vă afecteze și acum. Cel mai indicat este să nu vă lăsați copleșiți de emoții, ci să faceți pace cu trecutul.

Nu este exclus nici să aveți conflicte cu unii membri ai familiei, în special cu cei mai în vârstă decât dvs. Încercați să vă exprimați clar limitele și să vă afirmați nevoia de timp și spațiu personal. De asemenea, părinții, bunicii sau alte persoane mai în vârstă din familie ar putea avea nevoie de ajutorul dvs. Probleme mai vechi de familie ar putea ieși acum la suprafață. Încercați să abordați orice discuție cu calm, fără a da amploare discuțiilor. Totuși, nici ignorarea problemelor sau ascunderea lor sub preș nu este o soluție.

horoscop Leu

Leu

23 iulie – 22 august

Pentru nativii zodiei leu Mercur retrograd este plasat în casa a III-a, făcându-și simțită influența în tot ceea ce înseamnă tipare de gândire, comunicare și călătorii pe rute scurte. Trebuie să fiți foarte atenți la felul în care comunicați, atât verbal cât și în scris, deoarece sunt întrunite premisele unor neînțelegeri în lanț. Chiar dacă vi se pare că știți ceea ce vreți, nu veți găsi modalitatea prin care să vă faceți înțeleși.

Dacă aveați în vedere să purtați o discuție importantă, este mai bine să amânați momentul, altfel riscați să nu ajungeți la rezultatul dorit. Dacă în urma unei discuții nu sunteți pe deplin lămuriți, nu ezitați să puneți întrebări și să cereți detalii, iar dacă nu primiți răspuns la un mesaj, asigurați-vă că destinatarul l-a primit.

De asemenea, trebuie să aveți mare grijă la modul în care vă deplasați pe distanțe scurte, să nu circulați fără bilet, să fiți siguri că mașina dvs. este în stare perfectă de funcționare și să nu depășiți limita de viteză. Cel mai indicat ar fi să vă luați o marjă atunci când calculați timpul necesar unei deplasări scurte, în special dacă faceți naveta.

Pentru elevi este o perioadă bună pentru a recupera materia pierdută sau pentru a repeta teste pe care le-au picat anterior. Totuși, începerea unui curs nou nu este recomandată, tranzitul retrograd fiind favorabil doar când este vorba de recuperări și recapitulări. Nu este exclus să vă întâlniți cu un prieten din copilărie sau cu o rudă pe care nu ați mai văzut-o de mult timp.

horoscop Fecioara

Fecioară

23 august – 21 septembrie

Temutul Mercur retrograd își face simțită prezența în casa a II-a, dar dacă veți fi pe deplin pregătiți, cu siguranță veți reuși să faceți față acestei influențe negative în casa banilor. Cel mai probabil va fi nevoie să vă revizuiți bugetul, să faceți o evaluare completă și corectă a veniturilor, dar mai ales a cheltuielilor.
În acest mod veți avea o viziune clară asupra posibilităților financiare și nu veți fi atât de predispuși la cheltuieli inutile.

S-ar putea ca sume de bani pe care le așteptați să vină cu întârziere, așadar ar fi bine să aveți o rezervă pentru orice eventualitate. Cu acestă ocazie ar fi bine să implementați un sistem de gestiune a finanțelor personale pe care să îl folosiți și după trecerea perioadei retrograde.

Nu este momentul potrivit pentru investiții și nici pentru achiziții importante. În schimb, cel mai indicat ar fi să deschideți un cont de economii sau să îl alimentați pe cel existent. De asemenea, nu este indicat să faceți împrumuturi, iar facturile trebuie achitate înainte să expire termenul de scadență.

Este o perioadă favorabilă pentru a vă pune câteva întrebări existențiale legate de planul finaciar. Trebuie să vedeți dacă sunteți mulțumiți de modul în care câștigați bani, dacă posesiunile dvs. vă aduc fericirea, dacă vă apropiați sau, din contră, vă îndepărtați de obiectivele dvs. financiare. Cumpătarea financiară ar trebui să vă însoțească în toată această perioadă. Încercați să priviți partea plină a paharului și anume banii și bunurile pe care le aveți deja, fără a vă focusa pe ceea ce nu aveți încă.

horoscop Balanta

Balanță

22 septembrie – 22 octombrie

Pentru nativii acestei zodii Mercur retrograd se află în casa I, casă astrologică dedicată imaginii de sine, identității și modului în care ne percep ceilalți. Veți descoperi că sunteți încă angrenați în trecut și trebuie să fiți foarte atenți pentru a nu repeta greșeli comise în urmă cu mai mult timp. Este momentul pentru noi începuturi, pentru a vă deschide spre noi orizonturi. Doar că orice mișcare trebuie făcută după ce a fost bine gândită, și nu în urma unui impuls de moment.

Sunteți îngrijorați cu privire la maniera în care sunteți văzuți de către cei din jur și aveți impresia că nu reușiți să transmiteți cu adevărat cine sunteți și ce gândiți. Ați dori să exprimați mai multe, dar nu sunteți siguri că reușiți să proiectați în exterior ceea ce simțiți în interiorul dvs.

Este un moment bun pentru a lua în considerare o schimbare de imagine. Priviți cu atenție în oglindă pentru a vedea cum se aliniază aspectul exterior cu ceea ce doriți să afișați. Dacă nu sunteți mulțumiți cu ceea ce vedeți în oglindă, poate ar fi timpul pentru câteva mici îmbunătățiri. Deocamdată încercați să vedeți ce anume v-ar mulțumi, dar nu acționați până când nu se ameliorează configurația astrală.

Profitați de această perioadă pentru a vă auto-analiza, a descoperi ce anume vă place privitor la propria persoană și ce anume ar trebui îmbunătățit. Astfel, când planetele vor avea un curs mai favorabil, veți știi ce aveți de făcut.

horoscop Scorpion

Scorpion

23 octombrie – 21 noiembrie

Pentru nativii din zodia scorpion călătoria retrogradă a lui Mercur debutează în casa a XII-a, așadar nu e de mirare că întreaga perioadă stă sub semnul trăirilor interioare. Trecutul vă bântuie și vă aduceți aminte de diferite întâmplări pe care le-ați trăit cu ceva timp în urmă.

Cu siguranță gândurile dvs. se vor îndrepta spre evenimentele neplăcute, fapt care vă va umple de tristețe. Ar fi cazul să aruncați o ultimă privire în trecut și să interiorizați lecția pe care v-a dat-o fiecare experiență. Apoi închideți sertarul cu amintiri pentru a obține încheierea de care aveți nevoie, altfel riscați ca regretele inutile să vă tulbure liniștea.

În acestă perioadă toate răspunsurile de care aveți nevoie se află în interiorul dvs. Încercați să vă ascultați vocea interioară, în loc să căutați soluții în exterior. Este momentul potrivit pentru a rupe tiparele care în trecut v-au adus supărare. Fie că este vorba de un comportament distructiv sau de o relație cu o persoană toxică care vă încarcă negativ. Acum este ocazia perfectă pentru a întrerupe contactul cu orice sau oricine are o influență nefastă în viața dvs.

Datorită subconștientului activ este foarte posibil să aveți vise pline de semnificație, așadar încercați ca în fiecare dimineață să vă amintiți ce ați visat în noaptea precedentă.

horoscop Sagetator

Săgetător

22 noiembrie – 21 decembrie

Mercur retrograd își va face simțită prezența în casa a XI-a pentru zodia săgetător, prin urmare trebuie să vă așteptați la tensiuni în cercul dvs. de prieteni. În perioada care urmează este foarte posibil ca bârfa, zvonurile și neînțelegerile să cauzeze tensiuni. Nu judecați pe nimeni dacă nu sunteți absolut siguri că aveți informațiile corecte și evitați să aplecați urechea la vorbe spuse cu prea multă ușurință.

Pe de alta parte, nu este exclus să rupeți legătura cu o persoană care nu era pe atât de binevoitoare față de dvs. cum ați fi crezut. Este necesar ca oamenii care poluează atmosfera cu energia lor negativă să fie îndepărtați, iar uneori este nevoie de prezența lui Mercur retrograd pentru a se înfăptui acest lucru.
Este posibil să vă simțiți singuri și izolați văzând că nu sunteți pe aceeași lungime de undă cu oameni despre care credeați că sunt la fel ca dvs. Luați această experiență ca o lecție de viață și învățați că orice persoană are propria viziune despre lume și că nu se poate să gândim cu toții la fel.

De asemenea, sunt vizate obiectivele și speranțele dvs. Este timpul să vă reevaluați idealurile, să descoperiți dacă acestea sunt de actualitate, dar și cum ați putea ajunge mai aproape de visurile dvs. Este posibil ca unele obiective să fie mai ușor de realizat dacă vă asociați cu persoanele potrivite.

horoscop Capricorn

Capricorn

22 decembrie – 19 ianuarie

Pentru zodia capricorn Mercur retrogard în casa a X-a va aduce schimbări de statul social sau profesional. Cu toate că este posibil să înregistrați pierderi în acest domeniu, nu este exclus nici să aveți parte de recunoașterea pe care o meritați de mult timp. Fiți foarte atenți la modul în care comunicați în acest plan, pentru a nu crea neînțelegeri.

Nu este momentul petru a vă schimba cariera sau pentru a aplica la un job nou. Totuși, veți fi favorizați în cazul în care veți reaplica pentru o poziție pentru care ați fost respinși anterior. Este o perioadă bună pentru a vă evalua cariera, a vedea dacă sunteți mulțumiți de poziția actuală, dar nu și pentru a lua decizii drastice. E indicat să acționați doar atunci când configurația astrală vă va susține.

Încercați să vedeți în ce măsură avansează obiectivele dvs. pe termen lung. Acum este timpul pentru a identifica orice piatră de încercare, urmând ca în perioada următoare să dobândiți claritatea necesară pentru a depăși eventualele întârzieri.

O metodă altenativă pentru a petrece perioada cât Mercur are un tranzit retrograd este să vă luați concediu. Astfel veți petrece timpul într-o atmosferă plăcută și în compania celor dragi, ingredientele perfecte pentru a vă reîncărca bateriile.

horoscop Varsator

Vărsător

20 ianuarie – 19 februarie

Mercur debutează în parcursul său retrograd, astfel că vă puteți aștepta la întârzieri și amânări de planuri în săptămânile care urmează. Poziționarea în casa a IX-a a zodiei balanță va influența în mod cert perspectivele de călătorie. Veți simți nevoia de a pleca într-un voiaj, cu toate că nu este cea mai potrivită conjunctură pentru o vacanță. Cel mai indicat ar fi să nu plecați chiar acum, deoarece nu veți avea parte de o excursie prea reușită din cauza inconveniențelor generate de Mercur retrograd. Sunt posibile amânări de zboruri dar și blocaje rutiere.

De asemenea veți avea o profundă inclinație spre spiritualitate, spre idei filozofice. Vă veți analiza modul de a privi viața și în ce măsură felul în care trăiți se pliază pe filozofia dvs. interioară. Nu este exclus să vă puneți la îndoială credința, atât în propria persoană cât și în divinitate.

Este posibil să aveți impresia că v-ați rătăcit în lucruri mărunte și ați pierdut din vedere esența existenței dvs. Veți reevalua percepțiile dvs. etice și morale. Este o perioadă propice pentru a vă reînscrie într-o formă de învățământ sau pentru a da examene pe care nu ați reușit să le promovați în trecut. Din punct de vedere al studiilor superioare primiți o a doua șansă din partea astrelor.

horoscop Pesti

Pești

20 februarie – 20 martie

Mercur își începe mișcarea retrogradă în casa a VIII-a a zodiei pești, prin urmare trebuie să fiți atenți la câteva aspecte legate de intimitate și posesiuni. Planul renașterii este și el vizat, așadar este momentul pentru a scăpa de tot ce este vechi și nu vă mai servește. Purificați-vă spiritul de tiparele de gândire depășite, astfel energia pozitivă va putea să curgă în voie.

Gândurile dvs. se vor îndrepta spre latura intimă a relațiilor și veți interpreta totul printr-o cheie financiară. Nu este exclus să vă implicați într-o relație de dragul stabilității finaciare sau să rupeți o legătură amoroasă care a avut impact negativ din punct de vedere economic. De asemenea, veți evalua cu precizie cât oferiți și cât primiți în relația de cuplu.

Este indicat să evitați să luați împrumuturi și să încercați să restituiți eventualele credite. Asigurați-vă că sunteți la curent cu plata taxelor și impozitelor și nu vă angrenați în cheltuieli inutile. Ar fi indicat și să alcătuiți un buget comun al familiei pentru a avea o imagine mai clară asupra situației curente. Nu este un moment bun pentru a semna contracte cu privire la proprietăți comune. Dacă totuși nu puteți amâna acest lucru, încercați să citiți cât mai bine clauzele pentru a vă asigura că acționați în interesul dvs. și că nu vor apărea probleme pe parcurs.