Calculul semnului Lunii

Determinarea semnului Lunii când nu se cunoaște ora exactă a nașterii 

Semnul Lunii este unul dintre pilonii harții natale, cu o importanță destul de mare în astrologie. Mai multe detalii despre semnul Lunii puteți citi în articolul dedicat acestui subiect aici.

Pentru un calcul corect al semnului Lunii TopHoroscop.ro recomandă acest calculator. Din păcate există doar varianta în engleză, dar ținând cont că este vorba de câteva câmpuri de unde trebuie alese valori simplu de intuit, aproape toată lumea se va descurca. Vei primi rezultatul semnului Lunii și poziția acestuia în grade, minute și secunde.

Să vedem care sunt variantele în care te-ai putea afla în ceea ce privește semnul Lunii și ce este de făcut în fiecare caz. Descrierile pentru semnul Lunii în fiecare zodie pot fi citite aici.

1. În ziua în care te-ai născut Luna s-a aflat într-un singur semn.

Aceasta este varianta ideală, căci nu depinde de ora nașterii. Dacă Luna nu a trecut dintr-un semn în altul în ziua nașterii tale, nu ai cum să greșești în determinarea semnului Lunii.
Exemplu: O persoană născută pe 9 august 1947 în Buzău va avea cu certitudine Luna în taur. Chiar dacă calculăm cu ora 0:00 sau cu ora 23:59, rezultatul va fi același și anume zodia taur. Așadar semnul Lunii este aflat cu certitudine, fiind singura variantă posibilă.

2. Luna a tranzitat două semne în ziua nașterii mele, dar știu ora aproximativa a nașterii.

Și în acest caz lucrurile sunt destul de simple, luați semnul lunii așa cum apare în calculator. Excepție fac cazurile în care rezultatul este foarte aproape de 0 sau de 30 de grade. În aceste situații se va citi descrirea pentru ambele zodii și se va decide semnul Lunii.

Exemplul 1: O persoană născută pe 30 decembrie 1955 în Timișoara știe că s-a născut dimineața. Introduce ora 8 în calculator și primește ca rezultat Luna în rac la 23 de grade. Poate fi sigură că este rezultatul corect, deoarce Luna a trecut în leu abia seara, așadar chiar și o eroare de câteva ore ar fi produs același rezultat.

Exemplul 2: O persoană născută pe 8 aprilie 1950 în Craiova știe că s-a născut dimineața în jurul orei 5. Introduce această oră în calculator și primește ca rezultat Luna în capricorn la 0 grade și 18 minute. Este recomandat să citească atât descrierea pentru capricorn, cât și cea pentru săgetător, căci este posibil ca acea ora 5 să fi fost în realitate 4:20.

3. Luna a tranzitat două semne în ziua nașterii mele și nu stiu ora aproximativă a nașterii.

Dacă pur și simplu nu ai nici un indiciu asupra orei la care te-ai născut, iar Luna s-a mutat dintr-un semn în altul în acea zi, singura soluție este să citești descrierile pentru ambele zodii. Nu uita că Luna arată latura noastră emoțională, sinele pe care nu îl arătam celor din jur. Așadar, nu este indicat să ceri ajutorul altor persoane, pentru că puțini sunt cei care te cunosc atât de bine încât să intuiască semnul Lunii. Caută în interiorul tău răspunsurile!

Concluzia

Semnul Lunii poate fi determinat cu ușurință chiar și atunci când nu cunoști ora exactă a nașterii. În comparație cu ascendentul, procesul este mult mai facil. Prin urmare, chiar dacă nu ai reușit să iți calculezi ascendentul cu precizie, vei afla cel puțin semnul Lunii. Astfel, vei reuși să te cunoști mai bine și vei afla cum să îți gestionezi emoțiile.