Semnul Lunii

Importanța semnului Lunii în astrologie 

Ce este semnul Lunii?

Luna, deși mică în dimensiune în raport cu celelalte corpuri cerești, ne influențează într-o mare măsură datorită apropierii ei de Pământ. Semnul Lunii reprezintă zodia în care s-a aflat Luna la momentul nașterii fiecăruia dintre noi.

De ce este important semnul Lunii?

Chiar dacă zodia domină harta astrologică, și semnul Lunii este important. Majoritatea persoanelor nu simt că rezonează în totalitate cu zodia lor, iar acest lucru este cauzat de celelalte elemente astrale care însoțesc zodia. Semnul Lunii guvernează emoțiile noastre și indică modul în care ne gestionăm sentimentele.

De asemenea, potențează sau atenuează efectul zodiei în care ne-am născut. De exemplu, Luna în balanță va domoli agresivitatea unui nativ al zodiei berbec. În același mod, Luna în pești va exacerba sensibilitatea unei persoane născute în zodia rac.

În plus, semnul Lunii este important în determinarea compatibilității în dragoste. Dacă partenerii unui cuplu au zodii aparent incompatibile, dar totuși reușesc să se înțeleagă foarte bine, cel mai probabil semnele Lunii sunt cele care îi susțin în relație. În același mod două zodii compatibile pot să nu reușească să construiască o relație solidă din cauza semnelelor în care Luna s-a aflat la nașterea acestora.

Trebuie să știm ora exactă a nașterii?

Luna are nevoie de aproximativ două zile și jumătate ca să traverseze fiecare semn zodiacal. Ținând cont de acest lucru, pentru unii nativi va fi suficientă ziua nașterii, în timp ce alții vor avea nevoie și de oră. Dacă Luna a staționat într-o anumită zodie pe durata întregii zile în care v-ați născut, nu este nevoie să știți ora exactă a nașterii, deoarece calculul nu va fi influențat. De asemenea, dacă cunoașteți ora exactă, veți avea parte de un calcul precis chiar dacă Luna a tranzitat două semne zodiacale. Dacă nu cunoașteți ora exactă a nașterii și Luna a tranzitat două semne în ziua în care v-ați născut, puteți afla mai multe despre determinarea semnului lunii aici.

Cât de important este locul nașterii?

Locul nașterii, deși necesar în calculul semnului Lunii, este de cele mai multe ori cunoscut de către toată lumea. Pentru a influența într-o direcție sau alta calculul, distanța dintre locul nașterii presupus și cel real ar trebui să fie foarte mare. Câtă vreme o persoană este sigură de județul în care s-a născut, necunoașterea locației exacte nu va pune nici un fel de problemă. Prin urmare, deși este necesar să introducem locul nașterii atunci când calculăm ascendentul, este suficient să aproximăm cu cel mai apropiat oraș mare în cazul în care nu avem locația exactă.

Cum calculăm semnul Lunii?

Pentru un cacul corect TopHoroscop.ro recomandă acest calculator. Din păcate există doar varianta în engleză, dar ținând cont că este vorba de câteva câmpuri unde trebuie alese valori simplu de intuit, aproape toată lumea se va descurca. Veți primi rezultatul semnului Lunii și poziționarea în zodie în grade și minute. Astfel, veți fi siguri că aveți parte de rezultatul corect.

Concluzia

Semnul Lunii are o importanță destul mare în realizarea hărții natale, dar și atunci când dorim să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. Ne arată felul în care ne gestionam emoțiile și trăirile interioare. Puteți citi despre caracteristicile semnului Lunii pentru fiecare din cele 12 zodii aici.